Cultuureducatie met Kwaliteit

CultuurPlus

Aanbod voor primair onderwijs
Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant
2024-2025

CultuurPlus maakt het mogelijk dat ieder kind betekenisvol cultuuronderwijs krijgt. Doe je als basisschool mee met dit Flevolandse programma, dan maak je het mogelijk dat jouw leerlingen hun culturele omgeving beter leren kennen en zich ermee verbonden voelen. Met CultuurPlus bied je je leerlingen gelijke kansen om hun identiteit te versterken en hun creativiteit te ontwikkelen. Hier vind je meer informatie over CultuurPlus. 

De Meerpaal Kunstwerkplaats is verbonden aan CultuurPlus als lokale intermediair en als cultuuraanbieder.

Plannen en ambities

Meedoen met CultuurPlus betekent in alle gevallen dat je kunt kiezen uit het inspirerende cultuuraanbod van je intermediair. Je schoolt ontvangt daarnaast financiële matching om meer culturele activiteiten en lessen te organiseren voor je leerlingen. Ook biedt CultuurPlus aanvullende scholingsmogelijkheden voor jou als leerkracht. Als kers op de taart kun je als deelnemer elk jaar gebruik maken van de CultuurBus Flevoland.

Drie Treden

Je kunt als school op drie verschillende treden meedoen aan CultuurPlus. Vanuit De Meerpaal Kunstwerkplaats begeleiden we je bij de juiste keuze voor jouw school. 

Trede 1: Verkennen
Een trede 1-school zit in een verkennende, aanbodgestuurde fase en gebruikt CultuurPlus om een sterker en passender cultuuraanbod voor haar leerlingen samen te stellen.

Trede 2: Experimenteren
Een trede 2-school heeft haar cultuuronderwijs al goed op orde en wil dit verder ontwikkelen door met een cultuurmaker een cultuurproject of –traject op maat uit te voeren.

Trede 3: Verdiepen en borgen
Een trede 3-school wil haar cultuuronderwijs dat al heel goed staat verder verdiepen en borgen en gaat dit met een cultuurmaker in meerdere jaren realiseren.

Benieuwd wat er kan? Kijk hier!

Meer informatie

Het lokale basisaanbod vanuit CultuurPlus staat hier 

En je kunt je hier inschrijven voor het basisaanbod van CultuurPlus.

Organiserende partijen:
FleCk, BonteHond, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Verbeelding&CO, De Meerpaal, Kubus.

CultuurPlus wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland en Fonds voor Cultuurparticipatie.