Inschrijven 2024-2025

Inschrijven

Inschrijven voor activiteiten uit het basisaanbod voor CultuurPlus gaat via PlannedCulture. 

De algemene voorwaarden van de Kunstwerkplaats vind je hier.

Kiezen op de site, bestellen in Planned Culture 

Je kunt als ICC-er of groepsleerkracht uit ons aanbod op de site van de Kunstwerkplaats je keuze maken voor mooie cultuuractiviteiten voor ’24-’25.

Heb je iets passends gevonden dan kun je op ‘Sla op’ klikken. Later kun je de verlanglijst terugvinden onder Aanbod>Mijn Favorieten, en deze appen of mailen naar jullie ICC-er of cultuurcontactpersoon. Die kan de bestelling tot 1 juli invoeren in Planned Culture

Net als vorig jaar moeten de schoolgegevens worden ingevoerd. Teldatum voor het aantal leerlingen voor de subsidie van CultuurPlus is 1 februari 2024.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt plaats van 2 oktober t/m 13 oktober 2024 rondom het thema ‘Lekker eigenwijs!’ We hebben mooie activiteiten gepland in deze periode, die aansluiten bij het thema. Voor de onderbouw de theatervoorstelling ‘Ridder, ridder’ en voor de bovenbouw het theaterproject ‘De Springmuis’ in het Wisentbos in Dronten. Passende modules: ‘Levend Prentenboek’(1/2); ‘Op Reis’ (3/4) of ‘Spiegelingen’(5/6).

Gratis Cultuurbus 

Een basisschool die meedoet met CultuurPlus, kan ieder jaar een gratis cultuurbus aanvragen om naar een culturele activiteit te rijden. In een bus passen 50 kinderen.

De reserveringen hoeven nog niet concreet te zijn gekoppeld aan een activiteit of datum.  Dus al weet je nog niet voor welke voorstelling je wordt ingepland door de Kunstwerkplaats, dan kun je de bus toch alvast reserveren. Dat kan via dit formulier: https://cultuur.plus/reservering-cultuurbus/ Graag reserveren voor 1 oktober 2024!

Weet je al voor welke activiteit je de bus wilt inzetten, dan kun je direct de volledige aanvraag voor de CultuurBus indienen via het reguliere aanvraagformulier. Doe dit uiterlijk een maand voorafgaand aan een activiteit: www.cultuur.plus/cultuurbus/aanvragen

Je kunt als school de niet-aangevraagde cultuurbussen van het schooljaar ’23-’24 meenemen naar het schooljaar ’24-’25. Dan komt deze busrit bovenop deze 2 extra busritten en heb je in totaal 3 busritten beschikbaar aankomend schooljaar. 

Cinekid

Dit jaar is De Meerpaal voor het eerst een locatie van het kinderfilmfestival Cinekid, dat rond de herfstvakantie plaatsvindt. Als Kunstwerkplaats sluiten we daarbij aan met filmactiviteiten. Zo zijn er workshops waarin leerlingen onder leiding van een filmdocent naar een selectie van korte films kunnen kijken op 21, 22 en 23 oktober in de bioscoop van De Meerpaal. Verder kun je met je klas naar de film ‘Vos en Haas redden het bos’ op 24 en 25 oktober.