De Kleine Kapitein (3/4)

Sla op

Module dans: lessen in de klas

Deze lessenserie is gebaseerd op het verhaal ‘De Kleine Kapitein’ van Paul Biegel. Dit verhaal draait om de Kleine Kapitein, een kind dat kapitein is op zijn eigen schip: de Nooitlek. Zijn schip strandt en wordt met behulp van andere kinderen gerepareerd. Samen varen ze naar het Eiland van Groot en Groei, waar ze in één nacht groot kunnen worden, en beleven ze vele anderen avonturen.

In deze lessenserie vormen de leerlingen zelf de bemanning van de Nooitlek. Al dansend doen ze de klusjes aan boord en op het Eiland van Groot en Groei leren ze hoe het is om te bewegen als ze later groot zijn. Met hun eigen fantasie wekken ze de avonturen van de Kleine Kapitein op hun eigen manier tot leven. Door te bewegen en te dansen zijn alle problemen op te lossen, zelfs als het spannend wordt en de kinderen moeten zien te ontsnappen aan een slechterik: De Norse Heerser.

3 lessen, waarvan 1 gastles van 45 minuten door een vakdocent in speellokaal, de groepsleerkracht geeft de andere 2 lessen  |  € 90,- per groep, € 143,- bij 2 groepen op 1 dagdeel | max 30 leerlingen per groep | het boek ‘De Kleine Kapitein’ is handig om te hebben tijdens de lessen.