Druktechnieken (Jaar 1/6)

Sla op

Workshop beeldend

Geef de creativiteit van je leerlingen een boost en laat ze lekker los komen met diverse grafische technieken! Bij druktechnieken, of grafiek, maak je d.m.v. een afdruk van iets een kunstwerk. Vaak kun je meerdere afdrukken maken. Denk maar aan een stempel.
Er zijn veel verschillende druktechnieken waarmee we aan de slag kunnen. Van stempels maken tot cyanotype (blauwdrukken), tot drukken met cola. Iedere druktechniek is weer anders, maar bij allemaal geldt dat er volop te experimenteren en te ontdekken is! En iedere afdruk is weer een verrassing.

De volgende druktechnieken kunnen aan bod komen:

Hoogdruk: stempels maken (diverse materialen); linosnede (één of meerdere kleuren); lego druk; collagrafie of kartondruk.

Diepdruk: drinkpak druk; droge naald ets of blinddruk.
Vlakdruk: c
yanotype (blauwdruk); sjabloondruk of cola druk.

 

Je kunt kiezen voor een losse workshop met één druktechniek (een kennismaking met een druktechniek) of voor een lessenserie waarin we aan de slag gaan met meerdere druktechnieken of waarin we ons verdiepen in één druktechniek. Deze workshop/lessenserie kan heel goed gerelateerd aan een thema gegeven worden. Dit kan een thema vanuit school zijn of een thema wat we samen bepalen.

Locatie: op school of in De Meerpaal

Datum in overleg

Prijs: € 100 voor 1 groep; € 143,- voor 2 groepen op 1 dagdeel